Mijn verhaal

Het begon allemaal in de moestuin van mijn papa. Als jongeling hielp ik er uren mee en beweerde dat ik later boerin zou worden. Een diploma als biologe (ecologie en biodiversiteit) later wou ik terugkeren naar de basis: de landbouw. Toen ik 22 was begon ik bij BioBees in Ternat als seizoensarbeider en startte deeltijds bij Landwijzer vzw.

Vele uren zwoegen, een pak ervaring in de broekzak, de wijsheid uit 100’en boeken en een bedrijfsplan later begon in 2016 het verhaal van Fleur-Couleur.

Anno 2020 werken we met een team op het veld en achter de schermen, en telen op velden op een boogscheut van CSA-bioboerderij  ’t Schaaphof in Landegem (dichtbij Gent). Om nog beter voor onze grond te kunnen zorgen en een onze loopbaan op dezelfde grond te kunnen blijven zijn wij op zoek naar een perceel van 1 a 2 ha in de buurt van Gent. Een droom in wording :).

Stagiairs van Landwijzer vzw, de opleiding voor biologische en biodynamische landbouw, krijgen ook hun plekje op Fleur-Couleur. Wij houden ervan om toekomstige bloementelers wegwijs te maken in de teelttechnische en economische aspecten van een bloemenbedrijf.

http://www.tschaaphof.be

http://www.landwijzer.be

 IMG_3045IMG_1121 verkleindIMG_1177bisIMG_3021

 

%d bloggers liken dit: